یزد، بوشهر، قشم؛ سفری گرم و دلنشین

0

برای علاقمندان به تاریخ و جاذبه های گردشگری تاریخی، قدم زدن در زمین ها و بناهای دست نخورده و بکر لذت‌بخش‌ترین کار دنیاست و در این میان سفر به شهرهای یزد، بوشهر و قشم حتما جزو برنامه‌های سفر چند روزه است. در بوشهر، دریا و در قشم، طبیعت بکر و دست نخورده ای که در جهان کم نظیرند، بر ارزش افزوده سفر می‌افزاید. در ادامه خلاصه ای از مکان های دیدنی شهر بوشهر، جاذبه های گردشگری یزد و جاذبه های طبیعی قشم به طور خلاصه در دسترس است.

دخمه زرتشتیان یزد سفر به یزد؛ شهر هزار و یک شب

سفر به یزد تنها سفر به شهری دیگر نیست، بلکه سفر به زمانی دیگر است، نه فقط برای اینکه یزد اولین شهر خشتی و ثبت جهانی ایران و دومین شهر تاریخی جهان بعد از ونیز ایتالیاست، بلکه مردم یزد، در هماهنگی غریبی با شهر، اغلب مردمانی بر فطرت و راستی باقی مانده‌اند، چه هرچه طبیعت با گرما و خشکی با این مردم نامهربان است، این مردم بی‌اندازه مهربانند. معماری جزو اولین جاذبه های گردشگری یزد است که گردشگران را به راهپیمایی در بافت تاریخی ، قدم زدن در زیر ساباط ها و طاق ها وا می دارد و آنها را از جهان و متعلقاتش جدا می‌کند و به جهانی غیر دیگر پل می‌زند. از آنجا که هیچ ساخت و سازی در بافت وسیع تاریخی یزد رخ نداده، از پشت بام هر کدام از خانه های بافت می توان نه فقط همه شهر، که همه آسمان را تا جایی که مماس زمین می شود، نظاره کرد.

محله بهادان یزد - فریبا کاظمیان جاذبه های گردشگری یزد

با قدم زدن در بافت تاریخی می توان انبوهی از دیدنی های شهر یزد را دید، مثل محله فهادان، حسینیه‌ها، زندان اسکندر، قنات زارچ، ارگ حکومتی و خانه‌‌های قدیمی که مربوط به تجار و افراد مهمی مثل ملک‌التجار، خاندان شفیع‌پور، خانواده لاری‌پور و خانه مرتاض بوده‌اند، اما اینها تنها بخشی از مکان های دیدنی یزد به حساب می‌آیند. در سفر به یزد حتما باید از مسجد جامع یزد که چسبیده به بافت تاریخی است، بازدید کرد؛ مسجدی که قدیمی‌‌ترین نمونه معماری است که در قرن نهم هجری قمری به شیوه یک ایوان در دل کویر ساخته شده.

بنای تاریخی بقعه سید رکن‌الدین بخش کوچکی از مجموعه‌ای وسیع شامل مدرسه، رصدخانه، کتابخانه، مسجد، بیت‌الادویه، دارالشفا و خانقاه بوده که در حال حاضر قسمت‌های کمی از آن باقی مانده و گاه با نام مدرسه رکنیه هم شناخته می‌شود. این بنا در خیابان مسجد جامع کبیر، کوچه سید رکن‌الدین قرار دارد. در محله چهار منار یزد هم می‌توان از آرامگاه سید شمس‌الدین، فرزند سید رکن‌الدین دیدن کرد. این بنا یکی از شاهکارهای هنر معماری یزدی محسوب می‌شود که نقشه آن را سید شمس‌الدین در تبریز کشیده است.

هتل سنتی دوستانه یزد اقامت در یزد 

از آنجا که در سال‌های اخیر اقامتگاه های بومگردی زیادی در بافت تاریخی یزد افتتاح شده‌اند، پیدا کردن محل مناسب اقامت در یزد بسیار راحت است. برای اطلاع از نحوه اجاره بومگردی در یزد می توان از سایت مکانچی کمک گرفت. با جستجوی شهر یزد فهرستی از اقامتگاه های بومگردی و سوئیت ارزان در یزد نمایش داده می‌شود که امکان رزرو آنلاین از روی سایت مکانچی را دارند. ساحل بوشهر

سفر به بوشهر؛ شهر گرم و مهربان

همه آنها که یک بار گذرشان به بندرعباس و بوشهر و شهرهای جنوبی کشور افتاده، معنای دریا و ساحل برایشان عوض شده، وقتی روبه خلیج فارس ایستاده‌اند، احساس غرور کرده‌اند و رنگ نیلی را روی آب دیده‌اند و دانسته‌اند چرا می‌گویند خلیج نیلگون فارس. خلیجی که گرم و مهربان، مهمانانش را نمک‌گیر می‌کند تا حتی وقت برگشتن به خانه چرخش بوی شوری و آب و شرجی توی سرشان، دلتنگشان کند. استان بوشهر در مجموع بیش از 700 کیلومتر ساحل دارد که اغلب این سواحل برای استفاده عموم مردم آزاد است. می‌گویند قدمت شهر بندری بوشهر به زمان اردشیر شاه ساسانی برمی‌گردد و اما بندر کنونی بوشهر را ابومهیری (پسر ناخدا‌باشی کشتی‌های نادر‌شاه) 300 سال پیش تاسیس کرده است. بازار قدیمی بوشهر هم از بناهای به‌جا مانده از دوره قاجار است.

موزه رئیسعلی دلواری در بوشهر دیدنی های بوشهر؛ هم طبیعی، هم تاریخی

هرچند ساحل بوشهر به تنهایی می‌تواند مقصد سفر باشد، اما جاذبه گردشگری بوشهر به همین خلاصه نمی‌شود. خانه رییس علی دلواری که نام او با بوشهر و مردم این شهر گره خورده، در 45 کیلومتری شهر بوشهر قرار دارد و حالا تبدیل به موزه شده تا نام این سردار مبارزه با استعمار، علاوه بر روز ملی مباره با استعمار- 12 شهریور- بر این موزه و خانه هم ماندگار شود و این موزه را به یکی از دیدنی های بوشهر تبدیل کند.

برای کسانی که به گردشگری در بافت‌های تاریخی علاقمند هستند، بوشهر یکی از مقصدهای سفر است، چراکه بافت قدیم شهر از مهمترین جاذبه های گردشگری بوشهر است. تپه‌های تاریخی زیادی از جمله تل خندق با معماری مربوط به دوره ساسانی و تل مرو در نزدیکی کاخ هخامنشی نیز جزو آثار تاریخی بوشهر شمرده می‌شوند.

در144 کیلومتری جنوب شرقی شهر و نزدیک به روستای گنخک، گنبد نمکی جاشک، یکی از بزرگترین و زیباترین گنبدهای نمکی ایران و خاورمیانه است. آبشارهای نمکی، چشمه‌های نمکی و دره گل کلم جاذبه های دیدنی این گنبد نمکی را تشکیل می‌دهند. از دیگر جاذبه های طبیعی بوشهر، نخلستان‌های سرسبز شهر و اطراف است که میان آنها شهرت دشتستان و آبپخش از همه بیشتر است، آن هم به دلیل کانال‌های پر آب در دو سمت ورودی شهر آبپخش.

در سفر به بوشهر جاذبه های گردشگری غذایی را نباید فراموش کرد. کنار دریا انواع غذاهای دریایی با دستپخت مردم منطقه امکان تهیه دارد و حتما طعم ماندگار غذاهای محلی بوشهر زیر دندان برای همیشه لانه خواهد کرد.

خانه روستایی پهلوانکش اقامت در بوشهر

برای اقامت در بوشهر کافی است روی سایت مکانچی شهر بوشهر را جستجو کرد؛ میان خانه های بومگردی و ویلای ساحلی در بوشهر، تعدادی هم اقامتگاه بومگردی امکان رزرو آنلاین دارند.

خانه ساحلی بوشهر که به صورت دربست اجاره داده می‌شود، که در 45 کیلومتری مرکز شهر بوشهر قرار گرفته، حیاطی دلباز رو به آب‌های خلیج فارس را در اختیار میهمانان می‌گذارد.

برای تجربه اقامت بومگردی در بوشهر، می‌توان یکی از اتاق‌های اقامتگاه بومگردی مان را به صورت آنلاین رزرو کرد. اتاق‌های وی‌آی‌پی بومگردی مان در بوشهر علاوه بر این که زندگی سنتی مردم شهر بوشهر را تداعی می‌کند، چشم اندازی به دریای خلیج فارس دارد. ساحل قشم

سفر به قشم؛ جزیره پر رمز و راز

کسانی که فیلم «اژدها وارد می‌شود» مانی حقیقی را دیده‌اند و از تصاویر بکر و دست نخورده فیلم شگفت‌زده شده‌اند، باید بدانند که این فیلم در لوکیشن واقعی جزیره قشم فیلمبرداری شده و از این جهت از معدود مقاصد با جاذبه گردشگری بکر و طبیعی به شمار می‌رود. غافلگیرکننده اینکه شنیده‌ها می‌گویند داستان فیلم هم براساس اتفاقی واقعی در قشم نوشته و ساخته شده است. داستانی به پر رمز و رازی خود قشم. این جزیره تا ساحل بندرعباس حدود 20 کیلومتر فاصله دارد و از این جهت می‌تواند در ادامه مسیر گردشگری بندرعباس و بوشهر قرار بگیرد.

ژئوپارک قشمسفر به قشم؛ جزیره تاریخ طبیعت

هرچند جزیره قشم به خریدهای ارزان و اجناس از آب گذشته معروف است، اما این بزرگ ترین جزیره ایران و خلیج فارس یکی از شگفت انگیزترین جاذبه های گردشگری طبیعی را دارد، تا آنجا که با عنوان ژئوپارک قشم، نخستین ژئوپارک در خاورمیانه ثبت جهانی شده است. این منطقه از غرب به روستای طبل و سلخ، از غرب به روستای گوری و کانی، از شمال به ساحل شمالی و از جنوب به ساحل جنوبی می‌رسد. ژئوپارک قشم دارای 25 ژئو سایت است: بام قشم، تنگه چاه کوه، دره تندیس‌ها، دره ستارگان، کاسه سلخ، دره شور، دولاب، کوه نمکدان، کورکورا کوه، جنگل حرا، کریان، موزه ژئوپارک، جزایر ناز، ساحل کرق، دره قاضی، چاکویر، بصیرا، باسعیدو، خلیج دیرستان، صخره خرچنگ‌ها، روستای لافت، غار خُربَس، تالاب پرندگان دو کوهک و...

در سفر به قشم می‌توان تفریحات آبی و غواصی را تجربه کرد. منوی غذا در رستوران‌ها و غذاخوری‌های جزیره قشم هم جزو جاذبه های گردشگری قشم هستند. غذاهای دریایی که ممکن است اسم ماهی‌ها و آبزیان تشکیل‌دهنده‌اش کمتر به گوش خورده باشد. برای اطلاع از جزییات غذای سفارشی، می‌توان درباره چند و چون غذا از صاحب رستوران راهنمایی و کمک خواست، چون ممکن است بعضی غذاها خیلی تند باشند یا به جهت تنوع در مواد اولیه، چندان به مذاق خوش نیاید.

هتل فولتون قشم اقامت در قشم 

در سفر به قشم برای کسانی که اقامت در خانه های تاریخی برایشان جذاب است، حتما اقامت در اقامتگاه بومگردی خانه دوست قشم خالی از لطف نیست. این اقامتگاه 80 ساله در بندر شهر تاریخی سوزا و در فاصله 22 کیلومتری قشم بعد از بازسازی و مرمت از سال 96 به بهره برداری رسیده و از 9 اتاق این اقامتگاه تنها دو اتاق سرویس بهداشتی و حمام اختصاصی دارند. به علاوه همه اتاق‌ها با پله به حیاط وصل می‌شوند.  

اقامتگاه سنتی دیگری که در این جزیره امکان رزرو آنلاین از روی سایت مکانچی را دارد، با نام لرد سوزا شناخته می‌شود. ساحل سوزا در ادامه اتصال سه صخره بیرون آمده از آب که با باریکه‌ای از شن‌های درخشان به قشم دوخته می‌شوند قرار دارد و یکی از دسترسی‌های مناسب را به ساحل خلیج فارس، جزایر ناز، دره ستاره‌ها و... دارد. مساحت کلی اقامتگاه 1400 متر و بنای دو ساختمان اصلی مسکونی 500 متر است. اقامتگاه حیاط بزرگ، باغچه، نخلستان کوچک و تخت‌های سنتی و پارکینگ بزرگ دارد که در طول اقامت می‌توان از آنها استفاده کرد.

برچسب ها
به اشتراک گذاری:
پاسخ شما