سوادکوه؛ منطقه ای اعجاب آور در میانه سرزمین طبرستان
- نویسنده: الناز پاکدل
- -
- منتشر شده در چهارشنبه 29 دی 1400
در گوشه و کنار استان زیبای مازندران، مناطقی بکر و دیدنی جای گرفته است که بدون شک هر بیننده ای را تحت تاثیر خود قرار می دهد و گردشگرانی که به این مناطق پای می گذارند مدهوش زیبایی های طبیعی این استان خواهند شد. اما در میان تمامی زیبایی هایی که منحصر به این منطقه از کشور عزیزمان است، شهرستان سوادکوه دارای جلوه های طبیعی و بصری بی شماری است که وصف آن در قالب کلمات ممکن نمی باشد.
این شهرستان که در زمره بکرترین مناطق استان مازنداران قرار گرفته است، به دلیل جمعیت کمتری که نسبت به سایر شهرستان های این منطقه دارد بافت طبیعی خود را به خوبی حفظ کرده است و هیاهوی زندگی شهری و مشکلات آن کمتر به فضای اجتماعی شهرستان حاکم شده است. به همین دلیل است که در مناطق مختلف می توانید به راحتی پوشش گیاهی دست نخورده ای که چون مخمل بر روی پهنه این شهرستان کشیده شده است را نظاره گر باشید.
جاذبه های طبیعی شهرستان سوادکوه
وجود جنگل راش در حومه این منطقه، به گردشگران این امکان را می دهد که با سفر به این مکان خود را از گرمای ملال آور نجات دهند و اوقات خوشی را در آن سپری کنند. جنگلی که با درختان سر به فلک کشیده محصورشده و به علاو ه با داشتن آبشاری خیره کننده توانسته است به یکی از جاذبه های بی همتا این بخش از کشورمان بدل شود. با سرکشی در جنگل راش و اطراف آن کلبه های چوبی نگاه شما را به سوی خود جذب می کند. این کلبه ها که با خوش ذوقی مسئولان گردشگری استان ساخته شده است در اختیار گردشگران قرار می گیرد تا شبی را در دل جنگل سپری کنند. اگر شما نیز مانند هزاران گردشگری که سالانه به این جنگل زیبا مراجعت می کنند قصد اجاره کلبه چوبی در سوادکوه و یا اجاره کلبه جنگلی در سوادکوه را دارید می توانید با مراجعه به سایت مکانچی تمام اطلاعات مورد نیاز برای داشتن شب رویایی در جنگل راش را به دست آورید و برای آن برنامه ریزی های لازم را انجام دهید.
البته جنگل راش تنها پوشش گیاهی قالب این شهرستان نیست. در حدود چند ده کیلومتر از مرکز شهرستان سوادکوه، روستای زیبا و تاریخی آلاشت نیز از میان درختان سر به فلک کشیده خود نمایی می کند. این روستای ییلاقی که از نظر پوشش گیاهی یکی از غنی ترین مناطق در سطح کشور نیز می باشد، توانسته است با ترکیب درست و هوشمندانه سنت و مدرنیته یکی از پیشگامان این حوزه باشد. شما می توانید با عبور از کوچه های تنگ و سنگ فرش شده این روستا خانه های خشتی قدیمی را که دو طرف مسیر شما را احاطه کرده است تماشا کنید و با دیدن امکاناتی الهام گرفته از زندگی نوین که بدون آسیب زدن به بافت اصلی این منطقه به زندگی مردم ورود پیدا کرده است هیجان زده شوید.
علاوه بر جنگل سرسبز راش و روستای آلاشت، دریاچه لفورد در شهرستان سوادکوه نیز از جمله جاذبه های طبیعی جذابی است که در تمام روزهای سال، پذیرای علاقه مندان خود است. این دریاچه که در مرکز شهرستان قرار گرفته است با پوشش گیاهی جالب و چشم نوازی احاطه شده است. اگر در مدت زمان اردیبهشت تا شهریور ماه عازم استان مازندارن شدید، تماشای دریاچه لفورد را از دست ندهید. اگرچه این دریاچه در سال های اخیر به دلیل بی توجهی گردشگران کمی دچار آلودگی های محیطی شده است و گاهاً تصاویر ناراحت کننده ای از آلودگی های حاصل ریختن زباله ها منتشر می شود، اما مسئولان گردشگری استان با برپایی تورهای پاکسازی سعی دارند که بافت این مکان گردشگری طبیعی را از گزند زباله های ریخته شده در امان نگه دارند. در ارتفاعات مشرف به دریاچه لفورد ویلاهایی ساخته شده است که گردشگران می توانند آن ها را به صورت روزانه و یا هفتگی اجاره نمایند. بدون شک اگر قصد دارید که در شبی را در شهرستان سوادکوه اقامت کنید و برای اجاره ویلا در سوادکوه به دنبال منطقه ای زیبا می گردید، این اقامتگاه ها می توانند گزینه ای مناسب باشد.
جاذبه های تاریخی شهرستان سوادکوه
در کنار جاذبه های طبیعی که به آن اشاره کردیم شهرستان سوادکوه دارای جاذبه های تاریخی جذابی نیز می باشد که نمی توان از کنار نامشان به سادگی عبور کرد. قلعه کنگلو یکی از این آثار تاریخی است که خشت به خشت آن روایت گر سرگذشتی است که بر مردم این منطقه گذشته است. این قلعه که بر فراز صخره های بلند شهرستان قرار گرفته است، در گذشته دژی مستحکم بوده که جان و امنیت مردم شهر را در برابر متجاوزان و دشمنان حفظ می کرده است و نقش مهمی را در برقراری امنیت بر عهده داشته است. ساختار و معماری تدافعی این بنا به خوبی نشان دهنده این واقعیت است که روزگاری کنگلو چشم دیدبانی خطه طبرستان بوده است و لقب "عقاب" برازنده آن است. اگرچه زمان ساخت قلعه کنگلو برای تاریخ شناسان و اهالی فن مبهم است اما گفته می شود که این بنا به جا مانده است دوران صدر اسلام است. کمی آن طرف تر از این بنای تاریخی پل ورسک با شکوه بی مثالش خود نمایی می کند. پلی که در سال 1313 هجری شمسی در مسیر راه آهن سراسری شمال به جنوب ایران در دست ساخت قرار گرفت و در سال 1351 هجری شمسی مورد بهره برداری واقع شد. این پل که شاهکار معماری معاصر شناخته می شود در تمام دنیا نمونه ای مشابه به خود را ندیده است و یکتا بودن این سازه تاریخی در خطه سرسبز طبرستان سبب شده است که منطقه سوادکوه استان مازندران بیش از پیش بر سر زبان ها بیفتد.
در روزگاری که زندگیمان با مشکلات ریز و درشت زندگی شهری عجین شده است، مناطق سرسبزی و چشم نوازی نظیر مازندران و شهرستان سوادکوه همچون نعمتی ارزشمند هستند که سفر به آن می تواند کمی از خستگی ها و دل مشغولی های معمول مان را کاهش دهد و روحیه مان را تقویت کند.