راهنمای سفر یک روزه به دزفول؛ شهر پرتقال
- نویسنده: نرگس صابری
- -
- منتشر شده در شنبه 12 بهمن 1398
استان خوزستان یکی از زیباترین استانهای ایران است که جاذبههای تاریخی و طبیعی فراوانی را در خود جای داده. در استان خوزستان شهرهای زیادی وجود دارد که علاقمندان به ایرانگردی میتوانند هر کدام از این شهرها را بهعنوان یک مقصد جذاب برای سفر انتخاب کنند. در این مطلب سعی داریم شما را با شهر دزفول در استان خوزستان که میتوان لقب شهر پرتقال را به آن داد آشنا کنیم و رهسپار سفر یک روزه به دزفول شویم. در راهنمای سفر به دزفول به بررسی جذابترین جاذبههای طبیعی و تاریخی این شهر، فرهنگ مردم آن و همچنین غذاهای سنتیاش خواهیم پرداخت. در سفر به شهر دزفول با ما همراه باشید.
تاریخچه شهر دزفول
شهر دزفول که در قسمت جلگهای خوزستان قرار دارد، دارای پیشینهای مربوط به دوره هخامنشیان است. گفته میشود نام این شهر از "دژپل" به معنای کنار پل به مرور زمان به دزفول تغییر پیدا کرده است. این شهر، تاریخی چند هزار ساله دارد و از قدیمیترین شهرهای استان خوزستان به شمار میآید. سفر به شهر دزفول از این جهت نیز میتواند جذاب باشد که شما را با فرهنگ ویژه این مردم که با تاریخشان عجین شده، آشنا میکند. اگرچه درجریان جنگ تحمیلی ایران و عراق آسیب زیادی به دزفول وارد شد اما هنوز هم این شهر جذابیتهای فراوانی برای توریستها خواهد داشت که در ادامه راهنمای سفر به دزفول با این جذابیتها بیشتر آشنا خواهید شد.
در سفر یک روزه به دزفول از چه جاذبههایی دیدن کنیم؟
مهمترین جاذبه طبیعی شهر دزفول را بهجرئت می توان رود دز نامید. این رود از میان شهر عبور میکند و زیبایی آن را دوچندان کرده است. بستر این روخانه از سنگ است و به همین دلیل همیشه آبی زلال در آن جریان دارد. این رودخانه در فرهنگ مردم دزفول اهیمت زیادی دارد. مردم درطول سال از تفریحگاههای اطراف رودخانه استفاده میکنند و گرمای تابستان را در آب آن از تن میشویند.
یکی دیگر از جاذبههای طبیعی که در سفر به شهر دزفول میتوانید از آن دیدن کنید، دره کول خرسون است. این دره که در 25 کیلومتری شهر دزفول قرار دارد درواقع یک نقطه شگفتانگیز در این شهر محسوب میشود. جالب است بدانید در تابستان دمای این نقطه به زیر 20درجه سانتیگراد میرسد. دره کول خرسون آب دائمی دارد و بنابراین میتواند مکان مناسبی برای پیک نیک چند ساعته و عکاسی باشد.
یکی دیگر از جاذبههای طبیعی که توصیه میشود حتما در سفر یک روزه به دزفول از آن دیدن کنید، آبشار شوی است. این آبشار لقب بزرگترین آبشار چشمهای خاورمیانه را به خود اختصاص داده است. این آبشار اگرچه 90 کیلومتر از شهر دزفول فاصله دارد اما ارزش وقت گذاشتن و قرار دادن آن در برنامه سفر یک روزه به دزفول را دارد. این آبشار زیبا 100متر ارتفاع و 40متر عرض دارد. از دیگر جاذبههای طبیعی شهر دزفول میتوان به دریاچه شهیون، صوفی احمد، دره توبیرون و... اشاره کرد.
اما همانطور که گفته شد دزفول جاذبههای تاریخی فراوانی نیز دارد که یکی از مهمترین آنها پل قدیم دزفول است. این پل که متعلق به قرن 17 است را از قدیمیترین پلهای استوار جهان میدانند. جالب است بدانید این پل در فهرست آثار ملی ایران نیز ثبت شده است.
اما یکی از جذابترین جاذبههای تاریخی که میتوانید در سفر یک روزه به دزفول از آن دیدن کنید، بازدید از سازههای آبی این شهر است. سازههای آبی یک مجموعه شامل آسیابهای آبی، حمامها و قناتها یادگار از دوره ساسانیان است که در زمان خود یک شاهکار محسوب میشده و هنوز هم پابرجاست.
جاذبه دیگری که حتما باید در راهنمای سفر به دزفول بازدید از آن را توصیه کرد، بازدید از آرامگاه یعقوب لیث صفاری است. یعقوب لیث سردار ایرانی است که میتوان او را رابین هود ایرانیها دانست و از آنجایی که افسانههای زیادی درباره این شخص در فرهنگ ما وجود دارد بعید است کسی در سفر به شهر دزفول دوست نداشته باشد از این آرامگاه دیدن کند.
از دیگر جاذبههای تاریخی که در سفر به شهر دزفول میتوانید از آن بازدید کنید باید به جندی شاپور، موزه مردم شناسی دزفول،مسجد جامع و بازار قدیمی دزفول و... اشاره کرد.
در سفر به شهر دزفول چه بخوریم؟
در سفر یک روزه به دزفول میتوانید مانند سفر به هر مکان دیگری غذاهای محلی این شهر را امتحان کنید. کبه یکی ازغذاهای دزفول است که از برنج، کشمش، زرشک، گوشت، زعفران، پیاز، تخم مرغ و ادویه تهیه میشود. کبه را به جرئت میتوان به جرئت یکی از منحصر به فردترین غذاهای دزفول دانست. پرپراق یکی دیگر از غذاهای سنتی این شهر است که شبیه به دلمه برگ مو است. این غذا از آن جهت اهمیت دارد که رسوم قدیمی مردم را یادآور میشود. کسی که پرپراق میپزد وظیفه دارد آن را میان همسایهها و فامیل تقسیم کند. در قدیم برای کسانی که فوت میکردند هم در اولین بهار پس از نبودنشان پرپراق می پختند و به نیابت از آنها خیرات میکردند. از دیگر غذاهای محلی و سنتی که میتوان در راهنمای سفر به دزفول به آنها اشاره کرد باید از سیلون تخمر، شله ارده و یتیمچه دزفولی اشاره کرد.